Orașul Slobozia este situat în sud-estul regiunii istorice Muntenia, într-o zonă joasă de câmpie aflându-se practic în centrul Câmpiei Române. Relieful zonei prezintă o câmpie întinsă brăzdată de văi și lunci, unele porțiuni fiind terasate. Solul este nisipos și mai mereu umed, iar altitudinea medie la care se află orașul este de doar 20 m înălțime. Clima din oraşul Slobozia este temperat-continentală de câmpie, simțindu-se influențele dinspre Marea Neagră, diferențele de temperatură dintre vară și iarnă fiind foarte mari. Acest lucru este indicat de faptul că luna cea mai friguroasă (Ianuarie) are o temperatură medie de -5°C, pe când cea mai călduroasă (Iulie) are o temperatură medie de peste 32° C. Verile sunt călduroase și lungi, iar iernile friguroase și de asemenea lungi. Temperatura medie anuală este de 10-11° C, iar precipitațiile abia dacă ating 450 mm pe an. Orașul Slobozia este traversat de râul Ialomița, lacurile Amara și Iezer aflându-se în apropiere.
Importanţa, populaţia şi istoria oraşului Slobozia:
Oraşul Slobozia este reședința Județului Ialomița și cel mai puternic și mai mare centru economic, comercial, istoric și cultural al zonei. Datorită modernizării și a prosperității economice, populația majoritar română a crescut semnificativ în ultimul secol de la 4.000 de oameni în 1912, la peste 50.000 în ultimii zece ani. Deși s-au descoperit urme de așezări încă de acum câteva mii de ani, istoria recentă a Sloboziei începe abia acum câteva sute de ani, în timpul domniei lui Mihai Viteazul de la sfârșitul secolului XVI. Istoria orașului nu este una spectaculoasă sau de lungă durată și din păcate nici la capitolul turism, orașul nu se ridică la nivelul multor altor orașe din România, astfel că Slobozia este un oraș prea puțin cunoscut românilor și cu atât mai mult turiștilor străini. Însă, în ultimele decenii de după căderea comunismului se vede în arhitectura și turismul Ialomițean o îmbunătățire continuă.
Resursele, industria, turismul şi atracţiile şi obiectivele turistice din oraşul Slobozia:
Căderea sistemului comunist al bine cunoscutului dictator Ceaușescu, a adus o modernizare accentuată. S-au exploatat resurse noi care au adus venituri importante, s-au construit blocuri noi și centre comerciale și s-au renovat instituții publice sau obiective turistice.
Economia actuală a orașului Slobozia se bazează pe Industria Alimentară, Industria Lemnului, Industria Chimică, Agricultură, Telecomunicații și din ce în ce pe turism care totuși are nevoie de mult mai multă promovare. Astfel în Slobozia, turiștii sosiți aici vor găsi ca în orice alt oraș din România, muzee, centre culturale, biserici, mănăstiri (România fiind cunoscută ca o țară religioasă), parcuri și piețe, monumente și alte atracții și obiective turistice pregătite să mulțumească orice turist. Lacul și stațiunea Amara aflate la doar 8 km nord de Slobozia, îmbogățesc patrimoniul turistic al zonei. Dacă te afli prin sudul României, fie că mergi spre Marea Neagră, fie că mergi spre frumoșii Munți Carpați sau pur și simplu spre capitala București, fă o oprire de minim o zi la Slobozia și cu siguranță, orașul nu te va dezamăgi. Vizitează oraşul Slobozia!
Cauți o alternativă rapida la serviciul tradițional de transfer sau taxi din sau catre Slobozia?
Discuta 24/7 cu un consultant Cricos Rent la 0768566672 pentru o oferta personalizata de inchiriere auto cu sofer.